Διαγωνισμός EUSO 2014

Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Κατηγορία: Τελευταία Νέα
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2014 ο Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός EUSO 2014 (European Union Science Olympiad) που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Σκοπός του διαγωνισμού ?που διεξάγεται από το 2007 σε δύο φάσεις: α) τοπικός για την επιλογή μιας τριμελούς ομάδας ανά νομό, και β) Πανελλήνιος για την επιλογή των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα- είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο τελικός διαγωνισμός για τις ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων διεξήχθη το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας φέτος για πρώτη φορά διοργάνωσε τοπικό διαγωνισμό με συμμετοχή δύο ομάδων: μιας από το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και μιας από το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας. Από τον τοπικό διαγωνισμό επιλέχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ που πρώτευσε στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας. Στις εξετάσεις του Πανελλήνιου διαγωνισμού της 25ης Ιανουαρίου 2014 η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, αποτελούμενη από τις μαθήτριες: Γεωργίου Ματίνα, Θεοχάρη Αναστασία και Κωλέτση Ισμήνη κατέλαβε τη 2η θέση επί συνόλου 30 διαγωνιζομένων ομάδων. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι μαθήτριες πέτυχαν την καλύτερη βαθμολογία από όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας.

Το προσωπικό του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας νιώθει την υποχρέωση να συγχαρεί τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας για αυτή τους την επιτυχία που οφείλεται:

  • Πρωτίστως στη δική τους προσπάθεια, αφού διέθεσαν ακόμη και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους για την προετοιμασία τους.

  • Στους γονείς τους που εν καιρώ κρίσης επωμίστηκαν το όχι ευκαταφρόνητο βάρος των εξόδων για τη μετάβαση και διαμονή των μαθητριών στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι προσπάθειές μας για την όποια χορηγία απέβησαν άκαρπες.

  • Τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Ιωάννου Γιώργο, Μπακάλη Ανίτα και Τσουμέτη Χρήστο που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την κατά το δυνατό καλύτερη προετοιμασία της ομάδας στα μαθήματα της Βιολογίας, Χημείας και Φυσικής αντίστοιχα.

Θα ήταν παράλειψή μας αν δεν ευχαριστούσαμε τους καθηγητές: Ιωάννου Γιώργο, Καλογερή Γιώργο, Μακρυγιωργάκη Μαρία, Μπακάλη Ανίτα, Τζέρπο Νικόλαο και Τσουμέτη Χρήστο που εθελοντικά υπήρξαν οι θεματοδότες, εξεταστές και βαθμολογητές στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2014.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι φυσικά και οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας που παρά τις τεράστιες δυσκολίες εκπροσώπησαν αξιοπρεπώς το Σχολείο τους στον τοπικό διαγωνισμό.

Ελπίζουμε πως αυτή η επιτυχία των τριών μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα αποτελέσει την αρχή για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από τα Σχολεία που για τους όποιους λόγους δεν συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.  

2011. © ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker and Free Joomla Templates